Tag Archives: Social media

How To Run A Successful Mobile Marketing Campaign

How To Run A Successful Mobile Marketing CampaignMore and more people are relying on their mobile devices to manage their lives. The things that they used to do on their computers, like reading email, shopping, or researching for information, can now be done on their mobile devices whenever they have cell phone coverage.

To the marketer, this presents a valuable opportunity to reach out to your audience. If you want some advice in running an effective and successful mobile marketing campaign, read over the information in the article below. Continue reading

De ce Social Media este noua directie de optimizare SEO?

De ce Social Media este noua directie de optimizare SEO?Anul acesta, in luna ianuarie, Matt Cutts a lansat un video in care explica faptul ca semnalele sociale nu au impact asupra locului pe care il are un site in topul rezultatelor date de Google.

Pentru mult timp, fiecare persoana SEO s-a comportat ca si cum asa a fost.

Am creat situatia in care Social Media semnifica noua directie SEO. Dar este  nevoie sa explicam noul teritoriu social/SEO in care suntem, in special in urma anuntului facut de Cutts.

Deci, ce s-a schimbat la Social Media si SEO?

In cele ce urmeaza, prezentam un scurt istoric al pozitiei pe care a luat-o Google  in conflictul asupra semnalelor sociale.

Pozitia Google-ului in ceea ce priveste Social Media .
In primul rand, in mai 2010, Cutts a afirmat ca algoritmul  nu foloseste semnalele sociale ca fiind factori care afecteaza rezultatele cautarii.
Apoi, in decembrie 2010, Cutts a aratat faptul ca algoritmul foloseste semnalele sociale ca fiind factori care afecteaza rezultatele cautarii. Mai multe indormatii legate de acest aspect gasiti in urmatorul link: https://www.youtube.com/watch?v=ofhwPC-5Ub4 .

In cele din urma, in ianuarie 2014, Cutts a informat faptul ca algoritmul nu foloseste semnalele sociale ca fiind factori care afecteaza rezultatelor cautarii. Cele spuse de el le puteti vedea in urmatorul video: https://www.youtube.com/watch?v=udqtSM-6QbQ .

Aceste afirmatii au creat o confuzie in cadrul comunitatii de cautare. Cutts a afirmat faptul ca in ultimii ani, s-a folosit de presupuneri in ceea ce priveste faptul ca semnalele sociale constituiau un algoritm al  factorului de rang.


Masurile facute pareau sa arate din nou importanta acestui  lucuru. Cu cat erau mai multi urmaritorii sociali, cu atat mai mult site-urile apareau  in paginile cu  rezultatele cautarii. Dovezile arata faptul ca asa numitele „semnale sociale” au fost o caracteristica SEO utila.

Acum, ele sunt un factor care nu influenteza rezultatele cautarii?

Daca este asa, acest lucru inseamna ca mii de oamenii care fac SEO si managerii Social Media si-au batut gura degeaba pentru ce nu trebuie.
Acum se pare ca acest lucru nu functioneaza pentru SEO. Semnalele sociale nu au impact asupra strategiilor SEO.

Ce ar trebui sa facem cu privire la acest aspect?
Exista mai multe lucruri pe care trebuie sa le facem in privinta acestui aspect. Vom incepe cu ce nu trebuie sa facem.

Social Media este un aspect ce nu trebuie neglijat.
Ideea acestui articol este aceea ca mediul social este important. El reprezinta o noua directie SEO! Este cea mai importanta modalitate prin care iti poti consuma timpul, eforturile si banii dati pe strategiile de marketing .

Deci, posibil ca aceste semnale pe care le-am indragit asa mult sa nu functioneze. Si ce daca? Mediul social este inca un canal valoros de promovare, distribuire, dinamism, si partajare. Social Media este inca un aspect esential pentru cautare, chiar daca acesta nu s-a  inregistrat ca fiind unul dintre algoritmii Google care influenteaza rezultatele cautarii.

Nu neglija mediul social, ci ramai in top.

Schimba strategia SEO pentru a putea include motoarele de cautare sociala
SEO este aproape sinonim cu optimizarea Google. Trebuie sa intelegem faptul ca optimizarea motoarelor de cautare include si cautarea de pe motoarele de cautare din cadul retelelor sociale.

Google-ul nu este singurul motor de cautare. Mai exista si Bing, Yahoo, Ask si AOL. Dar, cantitatea de informatii cautata pe aceste motoare este minuscula in comparatie cu cea de pe Google.  Google-ul este o sursa dominanta in ceea ce priveste traficul efectuat pe motoarele de cautare.

Motoarele de cautare sociala sunt de asemenea motoare de cautare.
Vizitatorii care gasesc o anumita companie pe platformele sociale cauta, acceseaza si interactioneaza cu respectiva companie intr-un mod foarte real.

Social Media este noua directie SEO, pentru ca retelele sociale, in sine functioneaza ca motoare de cautare puternice si  sunt folosite pe scara larga ca fiind de sine statatoare.

In cele ce urmeaza, vom prezenta cele mai mari motoare de cautare sociale si capacitatea lor de cautare.

YouTube
Al doilea motor de cautare, ca marime, dupa Google este YouTube. Google a cumparat in 2006 YouTube-ul, dar acesta din urma inca este un site  separat, cu un algoritm de cautare separat. In fiecare secunda din fiecare zi, pe YouTube sunt efectuate 1140 de cautari.

Exista o cantitate enorma de continut ce este indexata pe YouTube. YouTube-ul este considerat un site important, deoarece: in fiecare minut sunt incarcate 100 de ore de material video, 50% din utilizatorii de Internet acceseaza YouTube, in fiecare luna se vizioneaza 6 miliarde de ore de continut video si in fiecare luna sunt 1 miliard de vizitatori unici.

YouTube-ul este si o forta sociala.
YouTube-ul este un site de partajare video. Partajarea este un indicator al mediului social.

Daca nu utilizati YouTube inseamna ca neglijati o sursa valoroasa de trafic de cautare.  Chiar daca traficul nu se termina pe pagina ta de pornire, prezenta sociala continua sa fie imbunatatita.

Acest lucru ar putea provoca un flux de transformari, o notorietate a brand-ului si o crestere sociala, aspecte care sunt in afara sferei conventionale de optimizare SEO pentru Google.

Facebook
Facebok-ul are un motor de cautare doarte dezvoltat. Scopul sau este diferit de cel folosit de Google, deoarece indexeaza continutul si setarile identitatilor personale si de afaceri.

Persoanele de pe Facebook cauta functii care sa-ti permita sa optimizezi setarile cautarilor pentru a gasi persoanele pe care le cunosti.
Seturile de filtre specifice permit cautarea unui rezultat exact atunci cand il dorim.

Bara de cautare Facebook permite cautari instante pe orice subiect, organizatie, individ sau idee. Acest lucru duce la mii de cautari pe zi, orientate spre modul in care lucreaza companiile si afacerile.

Twitter
Twitter-ul este de asemenea un motor de cautare. Un motor de cautare mare.
Rapoartele statisticienilor din 1 Ianuarie 2014 au scos la iveala faptul ca in fiecare zi, 2,1 miliarde de cautari au loc pe Twitter. Acest lucru nu ar trebui sa fie surprinzator. Expertii motorului de cautare au urmarit masuratorile de cautare Twitter de cativa ani.

Utilizatorii pot seta daca vor sa vada tot ce se posteaza pe Twitter, sau doar postari din anumite categorii, cum ar fi fotografiile, video-urile sau noutatile. Daca acest lucru nu este suficient, putem folosi o functie de cautare avansata.
In mod evident, cautarea pe Twitter furnizeaza doar rezultatele de pe Twitter.

Google +
Google + este probabil o retea sociala  extrem de importanta pentru noua directie SEO. Google + ofera deja rezultate referitoare la cautarile personalizate privind oamenii, companiile, organizatiile si grupurile care sunt in cercul existent al retelei.

Presupunerile sustin ideea ca Google + va continua sa extinda impactul asupra acestor cautari, dand din ce in ce mai multa crezare faptului ca Social Media este o noua directie SEO.

Google crawls si indexarea unor pagini sociale
Poate numarul de urmaritori nu conteaza pentru algoritm, dar continutul paginii sociale este indexat. Pagina ta sociala este importanta pentru Google.

Este ceea ce a vrut sa spuna Cutts in video prin afrirmatia: „Facebook-ul si Twitter-ul sunt tratate la fel ca oricare alte pagini in indexul nostru web, prin urmare, daca se intampla ceva cu Twitter-ul sau Facebook-ul si putem sa le descarcam, atunci putem sa returnam acele rezultate.”

Acest lucru este oarecum vag. Expresia „daca se intampla ceva” nu inseamna exact ca se intampla ceva.  Si nici nu spunem ce fel de pagini de retele sociale sunt indexate.

Pe baza acestui raspuns, interpretam cuvintele lui Cutts dupa cum urmeaza si credem ca a vrut sa spuna faptul ca doar acceseaza anumite pagini sociale si doar  returneaza anumite rezultate.

Pentru a concluziona studiile am constatat faptul ca Google nu descarca si nu returneaza paginile personale de Facebook, conturile de Twitter si paginile LikedIn ale persoanelor fizice. In cazul Facebook-ului, contul unei persoane apare in rezultatele motoarelor de cautare daca persoana respectiva permite vizualizarea de catre public a unor elemente de pe pagina personala.
Concluzii

Video-ul lui Cutts cu privire la rolul Social Media in strategiile SEO sugereaza faptul ca rezultatele cautarilor viitoare pot oferi o integrare mai buna in ceea ce priveste rezultatele sociale. Este evident faptul ca Internetul este un loc social puternic.

Poate ca dimensiunea puterii sociale este relevanta, dar prezenta sociala este deosebit de relevanta atunci cand vine vorba de cautari.

Nu mai putem vedea algoritmul ca o entitate sterila si lipsita de viata, care poate fi pacalita, inselata si lingusita cu trucurile SEO inteligente. Trebuie sa ne dam chiar acum seama de impactul imens al retelelor de socializare.

Paginile web nu sunt create doar din biti si bytes, ci si din oameni, organizatii, grupuri, cauze, idei si energie umana. Retelele sociale trebuie sa primeasca o atentie mare, sa fie atent administrate, imbunatatite si consolidate si sa ramana conectate la aceasta resursa valoroasa.

Using Social Media For Your Internet Marketing Campaign

Social Media For Your Internet Marketing

Social media has quickly become one of the easiest and best ways to market yourself on the Internet. By using it correctly, you’ll be able to reach a lot of people from all walks of life. Take the below article into consideration and you should have little trouble getting started.

When you want to get started it is beneficial to look through every social network that you can so you can get an idea of what they’re like. There are a few that are the most popular, and those should be the ones you study the most. Sure, you may have customers that are already using a lesser known site, but the majority of them will be on one of the more popular ones. Look at technology news and see what is mentioned the most and then learn all you can about that site.

Join social media sites that are more popular and create your profile. You may want to look at sites that have just started out too and sign up, just in case they become popular later on. It’s generally pretty easy to start on a social media website. All you have to do is fill in some information and then you are set. Make sure to have a picture ready that has something to do with your business. You may not want to sign up for a personal profile, see if there is a way to be a business one if possible.

Discover How You Can Master The Top 4 Lead Generating Tools In The World! Increase Your Influence, Build A Huge List Of Targeted Customers And Explode Your Sales!! The Social Media Bundle

See if the social media site offers some kind of a way to use the ad space on their site. There should be a way if you just search through the help files or email their customer support team. On some sites there is a way to promote individual posts. This will allow the posting you make to go to the top of everyone on your list’s profiles for a period of time. You may also have some success at just buying a banner ad space and putting your own banner on the side of profiles that have interests similar to what you’re trying to sell.

Linkedin Is The Most Powerful Social Network For Business. This Linkedin Social Media Training Will Help Generate More Leads, Traffic, Sales For Entrepreneurs, Business Professionals, Career Seekers. The Ultimate Linkedin Training Course

Make sure that your page looks good so that people will be drawn to it. This means you’re going to need to avoid things like having blinking graphics or text that is hard to read over a busy background. Use common sense and keep things simple. This may be a place to advertise, but it’s also a place for customers to speak with you on a more personal level. If you are not good at designing these types of things you may want to enlist the help of a good web designer.

Social media is not going to go away any time soon, so it’s a good idea to learn what you can about marketing with them. Use this article and it shouldn’t give you any trouble at all. Good luck with this kind of marketing and just do your best. Get started now so your competition doesn’t have a chance!

Read more news regarding Social media :

1.Why Content, Social Media & Great Websites Are Now Considered “The Basics”
2. Targeting the Audience to Find Your Internet Marketing Direction
3. Want customers to remember your brand? Social video’s the key
4. 25 Tools Online Marketers Need in 2013
5. Online presence and social media — Are you doing all you can?