Optimizare SEO pentru cautare mobila

Aparitia fenomenului de optimizare a informatiei pentru motoarele de cautare a cauzat dezvoltarea unei adevarate curse pentru putere.

Daca pana acum utilizatorii foloseau echipamentele de tip laptop sau desktop pentru satisfacerea nevoilor informationale, iata ca acum ne confruntam cu un numar foarte mare de utilizatori de tablete sau smartphone, dispozitive cu conectare mai mult decat facila la internet decat pana acum, si foarte avantajoase din punct de vedere al independentei de miscare si al portabilitatii.

De aceea, este important sa putem afisa informatia pe care vrem sa o impartasim, adecvat in ambele moduri de expunere, atat in varianta clasica, cat si cea pentru cautari mobile.

Axandu-ne in special pe gama de tablete si telefoane, trebuie sa stim faptul ca acestea au capacitatea ridicata de a reda informatia, astfel incat, pentru a fi vizibil si in varianta mobila, site-ul nostru va trebui sa treaca prin  serviciul de optimizare seo articole si optimizare fisiere, pe scurt prin optimizarea pentru motoarele de cautare a intregului site.

Utilizatorii de telefonie mobila sunt numerosi si trebuie tratati cu maxima importanta si atentie. In ultimii ani, odata cu dezvoltarea echipamentelor mobile, a crescut si traficul pe paginile de internet provenit din utilizarea acestor dispozitive. Desi din punct de vedere al textului un site beneficiaza de optimizare SEO articole, dar si de optimizarea fisierelor integrate, exista totusi posibilitatea ca acesta sa nu se prezinte la fel de bine si in varianta de redare pe dispozitive mobile.

[adsenseyu1]

Acest lucru nu inseamna reconstruirea site-ului in aceasta varianta, pentru ca stim cu totii ca este o operatiune migaloasa, mai ales in cazul etapei de optimizare a fisierelor si a incarcarii lor pe platforma online. Este insa nevoie de crearea unei pagini separate, ce va fi ulterior corelata cu site-ul in sine.

Din considerente de spatiu, din cauza display-ului destul de limitat, este recomandat ca pe aceasta pagina de conectare mobila, sa fie integrat majoritar doar continutul, fara a mai apela la anumite caracteristici de care ne-am putea bucura in mod normal in cazul vizualizarii site-ului pe echipamente de tip laptop sau desktop. Toate caracteristicile de design carora le acordam o mare atentie acolo, aici sunt practic inutile.

Culorile, fonturile si butoanele de feed-back si retele sociale pot fi eliminate complet, insa pe aceasta pagina va ramane ca factor definitoriu continutul unic si posibilitatea cautarii dupa anumite cuvinte cheie.

Desi in mod normal ar trebui sa imbunatatim traficul in pagina cu ajutorul imaginilor, trebuie avut in vedere faptul ca vizualizarea acestora cu ajutorul unui browser mobil se poate dovedi a se face in mod defectuos, din cauza unei conexiuni lente la internet, sau a unor fisiere al caror format nu este sau este greu suportat.

Tot ce trebuie sa avem in vedere este faptul ca varianta site-ului pentru telefoane mobile trebuie sa treaca dincolo de granita designului si sa se indrepte mai mult spre atingerea performantei de transmitere de informatie cu o viteza foarte buna. Fisierele de tip Flash sau Java trebuie evitate, din cauza faptului ca acestea se vor deschide deficitar, cu un anumit delay, in cazul unei conexiuni slabe la reteaua de internet.

Cerintele pentru utilizarea mobila a site-urilor sunt normale daca stam sa ne gandim pentru o clipa. Asa cum noi ne-am dori sa accesam un site care sa ne ofere in mod rapid informatia, sau posibilitatea de a o gasi foarte usor, asa vor dori si clientii nostri sa obtina toate beneficiile unui site, optimizat in asa fel, incat acesta sa se prezinte foarte bine si in varianta mobila.

Un site mobile-friendly bine realizat va reusi sa aduca destul de multi vizitatori, lucru ce poate fi verificat cu usurinta prin aplicatii de analiza si exprimare statistica a datelor, precum Google Analitics. Acolo veti putea urmari traficul generat de cautarile mobile si ati ramane placut surprinsi de cat de multi utilizatori aleg aceasta modalitate de informare.

Iar vestile bune nu se opresc aici, Google preconizand o crestere considerabila in urmatorii ani a utilizarii acestor dispozitive mobile de conectare, solicitand astfel imbunatatirea performantelor site-urilor in concordanta cu cerintele utilizatorilor.

[adsenseyu1]

Pentru servicii de optimizare SEO carte a site-urilor, fie in varianta traditionala, fie in varianta mobile-friendly, ar trebuie sa apelati la specialisti astfel incat rezultatele sa fie vizibile in mod rapid si mai ales pentru ca acestea sa fie contorizate din punct de vedere pecuniar cat mai bine.

Danbradu.ro va ofera aceste servicii structurate in pachete de optimizare special create pentru necesitatile dumneavoastra.

Pe site-ul www.danbradu.ro, puteti gasi toate aceste pachete, precum si ultimele noutati in domeniul promovarii afacerii dumneavoastra prin intermediul internetului.

Alte stiri actuale :

1. Mobile Matters: Google Gives Smartphones SEO Priority
2. SearchMan unveils Top 10 SEO Tips for mobile developers
3. Why brands need to get mobile ready. Now
4. Google Makes Non-Desktop SEO an Absolute Necessity
5. Google: In Future, Pages With Bad Mobile SEO Won’t Rank As Well In Mobile Search

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*