Tag Archives: Google

De ce Social Media este noua directie de optimizare SEO?

De ce Social Media este noua directie de optimizare SEO?Anul acesta, in luna ianuarie, Matt Cutts a lansat un video in care explica faptul ca semnalele sociale nu au impact asupra locului pe care il are un site in topul rezultatelor date de Google.

Pentru mult timp, fiecare persoana SEO s-a comportat ca si cum asa a fost.

Am creat situatia in care Social Media semnifica noua directie SEO. Dar este  nevoie sa explicam noul teritoriu social/SEO in care suntem, in special in urma anuntului facut de Cutts.

Deci, ce s-a schimbat la Social Media si SEO?

In cele ce urmeaza, prezentam un scurt istoric al pozitiei pe care a luat-o Google  in conflictul asupra semnalelor sociale.

Pozitia Google-ului in ceea ce priveste Social Media .
In primul rand, in mai 2010, Cutts a afirmat ca algoritmul  nu foloseste semnalele sociale ca fiind factori care afecteaza rezultatele cautarii.
Apoi, in decembrie 2010, Cutts a aratat faptul ca algoritmul foloseste semnalele sociale ca fiind factori care afecteaza rezultatele cautarii. Mai multe indormatii legate de acest aspect gasiti in urmatorul link: https://www.youtube.com/watch?v=ofhwPC-5Ub4 .

In cele din urma, in ianuarie 2014, Cutts a informat faptul ca algoritmul nu foloseste semnalele sociale ca fiind factori care afecteaza rezultatelor cautarii. Cele spuse de el le puteti vedea in urmatorul video: https://www.youtube.com/watch?v=udqtSM-6QbQ .

Aceste afirmatii au creat o confuzie in cadrul comunitatii de cautare. Cutts a afirmat faptul ca in ultimii ani, s-a folosit de presupuneri in ceea ce priveste faptul ca semnalele sociale constituiau un algoritm al  factorului de rang.


Masurile facute pareau sa arate din nou importanta acestui  lucuru. Cu cat erau mai multi urmaritorii sociali, cu atat mai mult site-urile apareau  in paginile cu  rezultatele cautarii. Dovezile arata faptul ca asa numitele „semnale sociale” au fost o caracteristica SEO utila.

Acum, ele sunt un factor care nu influenteza rezultatele cautarii?

Daca este asa, acest lucru inseamna ca mii de oamenii care fac SEO si managerii Social Media si-au batut gura degeaba pentru ce nu trebuie.
Acum se pare ca acest lucru nu functioneaza pentru SEO. Semnalele sociale nu au impact asupra strategiilor SEO.

Ce ar trebui sa facem cu privire la acest aspect?
Exista mai multe lucruri pe care trebuie sa le facem in privinta acestui aspect. Vom incepe cu ce nu trebuie sa facem.

Social Media este un aspect ce nu trebuie neglijat.
Ideea acestui articol este aceea ca mediul social este important. El reprezinta o noua directie SEO! Este cea mai importanta modalitate prin care iti poti consuma timpul, eforturile si banii dati pe strategiile de marketing .

Deci, posibil ca aceste semnale pe care le-am indragit asa mult sa nu functioneze. Si ce daca? Mediul social este inca un canal valoros de promovare, distribuire, dinamism, si partajare. Social Media este inca un aspect esential pentru cautare, chiar daca acesta nu s-a  inregistrat ca fiind unul dintre algoritmii Google care influenteaza rezultatele cautarii.

Nu neglija mediul social, ci ramai in top.

Schimba strategia SEO pentru a putea include motoarele de cautare sociala
SEO este aproape sinonim cu optimizarea Google. Trebuie sa intelegem faptul ca optimizarea motoarelor de cautare include si cautarea de pe motoarele de cautare din cadul retelelor sociale.

Google-ul nu este singurul motor de cautare. Mai exista si Bing, Yahoo, Ask si AOL. Dar, cantitatea de informatii cautata pe aceste motoare este minuscula in comparatie cu cea de pe Google.  Google-ul este o sursa dominanta in ceea ce priveste traficul efectuat pe motoarele de cautare.

Motoarele de cautare sociala sunt de asemenea motoare de cautare.
Vizitatorii care gasesc o anumita companie pe platformele sociale cauta, acceseaza si interactioneaza cu respectiva companie intr-un mod foarte real.

Social Media este noua directie SEO, pentru ca retelele sociale, in sine functioneaza ca motoare de cautare puternice si  sunt folosite pe scara larga ca fiind de sine statatoare.

In cele ce urmeaza, vom prezenta cele mai mari motoare de cautare sociale si capacitatea lor de cautare.

YouTube
Al doilea motor de cautare, ca marime, dupa Google este YouTube. Google a cumparat in 2006 YouTube-ul, dar acesta din urma inca este un site  separat, cu un algoritm de cautare separat. In fiecare secunda din fiecare zi, pe YouTube sunt efectuate 1140 de cautari.

Exista o cantitate enorma de continut ce este indexata pe YouTube. YouTube-ul este considerat un site important, deoarece: in fiecare minut sunt incarcate 100 de ore de material video, 50% din utilizatorii de Internet acceseaza YouTube, in fiecare luna se vizioneaza 6 miliarde de ore de continut video si in fiecare luna sunt 1 miliard de vizitatori unici.

YouTube-ul este si o forta sociala.
YouTube-ul este un site de partajare video. Partajarea este un indicator al mediului social.

Daca nu utilizati YouTube inseamna ca neglijati o sursa valoroasa de trafic de cautare.  Chiar daca traficul nu se termina pe pagina ta de pornire, prezenta sociala continua sa fie imbunatatita.

Acest lucru ar putea provoca un flux de transformari, o notorietate a brand-ului si o crestere sociala, aspecte care sunt in afara sferei conventionale de optimizare SEO pentru Google.

Facebook
Facebok-ul are un motor de cautare doarte dezvoltat. Scopul sau este diferit de cel folosit de Google, deoarece indexeaza continutul si setarile identitatilor personale si de afaceri.

Persoanele de pe Facebook cauta functii care sa-ti permita sa optimizezi setarile cautarilor pentru a gasi persoanele pe care le cunosti.
Seturile de filtre specifice permit cautarea unui rezultat exact atunci cand il dorim.

Bara de cautare Facebook permite cautari instante pe orice subiect, organizatie, individ sau idee. Acest lucru duce la mii de cautari pe zi, orientate spre modul in care lucreaza companiile si afacerile.

Twitter
Twitter-ul este de asemenea un motor de cautare. Un motor de cautare mare.
Rapoartele statisticienilor din 1 Ianuarie 2014 au scos la iveala faptul ca in fiecare zi, 2,1 miliarde de cautari au loc pe Twitter. Acest lucru nu ar trebui sa fie surprinzator. Expertii motorului de cautare au urmarit masuratorile de cautare Twitter de cativa ani.

Utilizatorii pot seta daca vor sa vada tot ce se posteaza pe Twitter, sau doar postari din anumite categorii, cum ar fi fotografiile, video-urile sau noutatile. Daca acest lucru nu este suficient, putem folosi o functie de cautare avansata.
In mod evident, cautarea pe Twitter furnizeaza doar rezultatele de pe Twitter.

Google +
Google + este probabil o retea sociala  extrem de importanta pentru noua directie SEO. Google + ofera deja rezultate referitoare la cautarile personalizate privind oamenii, companiile, organizatiile si grupurile care sunt in cercul existent al retelei.

Presupunerile sustin ideea ca Google + va continua sa extinda impactul asupra acestor cautari, dand din ce in ce mai multa crezare faptului ca Social Media este o noua directie SEO.

Google crawls si indexarea unor pagini sociale
Poate numarul de urmaritori nu conteaza pentru algoritm, dar continutul paginii sociale este indexat. Pagina ta sociala este importanta pentru Google.

Este ceea ce a vrut sa spuna Cutts in video prin afrirmatia: „Facebook-ul si Twitter-ul sunt tratate la fel ca oricare alte pagini in indexul nostru web, prin urmare, daca se intampla ceva cu Twitter-ul sau Facebook-ul si putem sa le descarcam, atunci putem sa returnam acele rezultate.”

Acest lucru este oarecum vag. Expresia „daca se intampla ceva” nu inseamna exact ca se intampla ceva.  Si nici nu spunem ce fel de pagini de retele sociale sunt indexate.

Pe baza acestui raspuns, interpretam cuvintele lui Cutts dupa cum urmeaza si credem ca a vrut sa spuna faptul ca doar acceseaza anumite pagini sociale si doar  returneaza anumite rezultate.

Pentru a concluziona studiile am constatat faptul ca Google nu descarca si nu returneaza paginile personale de Facebook, conturile de Twitter si paginile LikedIn ale persoanelor fizice. In cazul Facebook-ului, contul unei persoane apare in rezultatele motoarelor de cautare daca persoana respectiva permite vizualizarea de catre public a unor elemente de pe pagina personala.
Concluzii

Video-ul lui Cutts cu privire la rolul Social Media in strategiile SEO sugereaza faptul ca rezultatele cautarilor viitoare pot oferi o integrare mai buna in ceea ce priveste rezultatele sociale. Este evident faptul ca Internetul este un loc social puternic.

Poate ca dimensiunea puterii sociale este relevanta, dar prezenta sociala este deosebit de relevanta atunci cand vine vorba de cautari.

Nu mai putem vedea algoritmul ca o entitate sterila si lipsita de viata, care poate fi pacalita, inselata si lingusita cu trucurile SEO inteligente. Trebuie sa ne dam chiar acum seama de impactul imens al retelelor de socializare.

Paginile web nu sunt create doar din biti si bytes, ci si din oameni, organizatii, grupuri, cauze, idei si energie umana. Retelele sociale trebuie sa primeasca o atentie mare, sa fie atent administrate, imbunatatite si consolidate si sa ramana conectate la aceasta resursa valoroasa.

De ce am nevoie de serviciile SEO?


De ce am nevoie de serviciile SEO?
Cand vrei sa beneficiezi de cele mai bune sevicii de optimizare SEO, cauti sa alegi dintre cele mai bune firme existente pe piata. Serviciile SEO de calitate inseamna si un pret cat de cat semnificativ, fapt pentru care, daca tot dai o suma de bani, trebuie sa o dai pe ceva ce se merita cu adevarat, pe ceva care sa-ti aduca succesul dorit in afacerea pe care o ai.

Cu peste 100 de siteuri nationale si internationale, siteuri care sunt proprietate personala, utilizand asadar resursele proprii, firma DanBradu.ro ofera cele mai bune servicii de optimizare SEO. Ce gasesti la noi?

Articole unice 100%, scrise de specialisti cu experienta vasta in domeniu, articole scrise in cel mai calitativ mod cu putinta, care sunt postate si pe retelele de socializare, articole scrise in perfecta concordanta cu cerintele Google, site-uri cu pr 1-5 si lista poate continua. Daca esti interesat de ceea ce noi avem sa-ti oferim, pentru mai multe detalii, inclusiv cele legate de preturile pe care le practicam pentru astfel de servicii, intra pe Danbradu.com.

Cine detine un site in scopul comercializarii unor anumite produse sau servicii, stie in mod clar cat de important este sa atraga clienti. Acestia nu pot veni pur si simplu peste noapte. Este nevoie ca ei sa fie atrasi intr-un anume fel. Cum pot fi atrasi? Afland despre existenta afacerii tale de pe alte site-uri importante pentru ei.

Firmele specializate pe SEO, asta ofera. Ele publica articole pe site-uri cunoscute, pe site-uri accesate zilnic de o multime de cititori, astfel incat numarul de clienti care vor vizita site-ul tau sa creasca. Mare atentie insa, deoarece nu oricine ofera servicii SEO de calitate. Apeleaza doar la adevaratii profesionisti, cum sunt cei de la http://danbradu.com/optimizare-seo/, deoarece urmarile unor astfel de servicii care sunt de o calitate reprosabila pot fi destul de grave pentru afacerea ta.

Este de necontestat importanta publicitatii in mediul online. Tot mai multe firme isi comercializeaza produsele online, deoarece tot mai multi clienti apeleaza la cumparaturile efectuate din spatele calculatorului. Este mai simplu, mai comod si mai rapid. Chiar daca practici cele mai bune preturi si ai cele mai calitative produse, daca nu te stie nimeni, e in zadar.

Important este ca siteul tau sa apara in primele rezultate pe Google atunci cand posibilii clienti cauta produse in genul celor comercializate de tine. Acest lucru se poate face doar apeland la cei care ofera servicii SEO de calitate.

Multi spun ca vor reusi chiar ei sa-si mareasca numarul de clienti prin simplul fapt ca isi fac o pagina de Facebook pe care sa promoveze produsele oferite si se bazeaza pe numarul de share-uri pe care le vor primi de la prieteni. Insa, sa faci acest lucru la un nivel cu adevarat profesionist este greu.

Iti poate lua ani de zile sa ajungi sa aduni suficiente persoane interesate de pagina ta, interesate de ceea ce ai tu sa oferi. Cei care ofera servicii SEO nu mai au aceasta problema. Ei au deja o multime de oameni care le urmaresc paginile, astfel incat in cel mai scurt timp o parte din ei vor urmari si pagina ta.

Cand pornesti pe un drum, trebuie sa alegi calea cea mai sigura pentru a avea succes. Fie ca esti la inceput de drum, fie ca vrei sa ai din ce in ce mai multi clienti, apeleaza cu incredere la serviciile SEO.

De ce am nevoie de optimizare seo?

De ce am nevoie de optimizare seo?Cea mai mare majoritate a oamenilor care doresc sa isi infiinteze o afecere proprie, fac acest lucru si pentru ca nu doresc sa aiba sef, sa fie coordonati si controlati de un superior ori de catre un patron.

Insa daca este sa gandim logic, esenta unei afaceri, de fapt a uneia care sa fie de succes, este aceea de a sataisface anumite cerinte, nevoi pe care destul de multi oameni le au, incat sa permita atat dezvoltarea cat si profitabilitatea afacerii.

Se intelege astfel faptul ca afacerile nu sunt numai aparate de muls vaci, ci exista atata timp cat sunt indivizi sau entitati care au nevoie de ele, proprietarul unei afaceri trebuind sa aiba iscusinta dea a-si multumi clientela, de a le servi acestora ceea ce ei cer si chiar mai mult daca este posibil. Deci, pana la urma, se poate vorbi de existanta unui sef, in slujba caruia se afla proprietarul businessului.

Alegerea de a avea o afacere proprie, vine in primul rand din faptul ca stii sa faci ceva, ca te pricepi intr-o anumita activitate si ca iti si place, ceea ce face sa nu se simta deloc  sentimentul ca esti in slujba cuiva. Ceea ce faci tu este un job, este meseria ta, este ceea ce tu poti oferi societatii, prin aceasta esti chiar perfect adaptat lumii comerciale in care traim acum.

Avand deja o istorie de un deceniu, activitatile comerciale din mediul virtual au devenit deja de sine statatoare. In lumea online-ului, viata de antreprenor poate fi foarte grea, transformandu-se extrem de rapid intr-un dezastru, de parca nimeni nu ar fi stiut vreodata de existenta ta, dar poate sa fie si un succes enorm, de proportii pe care nu ti-l-ai inchipuit nici in cele mai fericite rezultate financiare atunci cand ai realizat planul businessului.

Scopul tau este de a-ti face traiul cat mai usor, de a fi nu pe linia de plutire, ci in top, de a te simti un individ realizat tocmai prin realizarile pe care tu le faci prin desfasurarea activitatilor tale. Aici este timpul sa intervina profesionistii de la http://danbradu.com/optimizare-seo/, cere te vor face si pe tine profesionist, ca urmare a serviciilor pe care le vei primi si a conceptiei pe care oamenii si-o vor face despre tine, despre afacerea ta, despre web siteul tau.

Acest site SEO aduce cu sine, in slujba ta, o experienta de peste 6 ani, garantia obtinerii de rezultate fara a avea nicio urma de indoiala in acest sens, acesta certitudine de rezultat venind nu de la companie, ci de la terti, adica de la clienti ai sai, care sunt foarte numerosi si proveniti din toate domeniile posibile. Din afara tarii, chiar din mult laudatul Vest al Europei, acolo unde tot ceea ce tine de online este mult mai dezvoltat, mai apreciat si mai bine construit, sunt oameni ce au apelat pentru serviciile de optimizare SEO ale acestui web site si continua aceasta colaborare.

Multe griji iti vor fi luate de pe cap, ramanandu-ti mai mult timp liber, care este pretios, mai ales cand il poti petrece cu familia ta, cu prietenii tai, bucurandu-te de ceea ce viata ofera ori gandindu-te la noi idei pentru afacerea ta sau pentru inca o alta, noua. Prin auditul web siteului tau, oferit gratis, se va stii exact unde te afli pozitionat si ce trebuie intreprins pentru a fi plasat acolo unde iti este locul.

Iar locul tau va fi, cert, in top, chiar in topul Google, caci oamenii care activeaza in cadrul acestui site vor da sfoara in lume, pe tot wide webul, in sute de siteuri toate premium, care iti vor aduce fiecare sute de vizitatori reali, clienti, in fiecare zi. Legatura permanenta, deschisa si sincera stabilita intre tine si fiecare om care este interesat de activitatea ta, este cheia catre caracteristica si binecuvantarea afacerii tale, de a fi mereu o necesitate pentru client, de a vedea in tine o solutie, acordandu-ti increderea sa, la fel si fidelitatea. Iar astfel, seful va fi multumit, chiar se cere sa fie mereu multumit.

Alte stiri actuale :

1.  Cum poti avea succes online?
2. SEO Can’t Be Done Without Mobile SEO
3. Cele mai vizitate siteuri din lume
4. Ce alegeti,o afacere online sau offline?
5. Conceptul seo intre trecut si prezent
6. SEO: How To Avoid The Big Ripoff

How to avoid risks in site selling field?

How to avoid risks in site selling field?If you’re not careful, if you’re less informed you can be fooled, big time, even if you think you made a good deal.

Many people have farm sites. It is a like any other farm. They buy a domain place it on a host, then some content, fake traffic, some backlinks and after 2-3 months is on sale.

As with any other farm, the owner has his very own cow to milk. Meaning  that he knows how  to make you buy something that has a value of -0 at a price, multiplied by 1,000.

The most common niche, for doublecrossing can be found in online movies, +18, recipes, news sites.
If a site has 30,000 visitors per day,it is possible that after you buy it,a few days later, visits to drop to zero,because traffic is fake.

Steps to follow to avoid a potential doublecrossing:

1. When you find a site that interests you look for http://archive.org/web/ to see the  history of the domain / site.

2. Google the name of the domain and site: Seoday.co.uk  to see how it is indexed and references about it.

3. Check  AD (authorithy domain) and PA ( page authority ) and the number of backlinks and where they  are on http://www.opensiteexplorer.org/ site.

4.  If you still find the site interesting please contact the owner.

5 . Ask about statistics and  if they are set to private options, ask to make them public. Satatistics can be altered in many ways. Even if you see in the statistics that traffic is high and  it has referer like Google, Facebook and others, that traffic comes out of these sources do not believe it.
More than likely it is fake. There are countless ways you can hide the real referer and you can put any site.
One method is to check the alexa.com website. If a site with fake traffic of 30,000 visits per day is 20 to 10 million in alexa ranks, then surely it is fake. However,this is not a guaranteed method. And alexa.com rank can be altered / influenced.
Other methods are to make a comparison between the number of visits, bounce rate, time spent on site, depth of visit, the input page and the output page.

If you used at least once a traffic exchange, you can tell if the traffic is fake without having to analyze the above information. At least for me it is enough to watch the traffic, where it comes from and I realize immediately if it is legitimate or fake.

6. Ask for proof  for the site cashing for at least the last three months. To avoid being fooled ask to make a video where the date and time  are shown it is done.  This  way, you know that the evidence is true.
Example. This article was written on 10/04/2014, 5:13 pm.
Now  in most advertising companies cashing is displayed on the site. So do not believe the seller when he says to you he can not show you the receipts. Almost all of them will display in most cases fake or receipts from other websites or accounts that  have nothing to do with the site in question.
Adsense plugrush, exoclick, juicyads provides statistics on income per domain. There are others, but only these were mentioned.

7. The value of a site is calculated according to the following rules, but not necessarily. The average of the cashing in on the past 3-6-9-12 months X 3-6-12 months = sum. The final sum can be influenced if the script is a custom one, the domain is a premium one, etc..

Generally, the amount of revenues is taken into account.  A site costing 10,000 euros to do means nothing, if it does not produce anything.

8. Look for information about the seller on the internet. Somewhere there must be some information and if he has doublecrossed someone you will definetly find  it.
You can search by name, nick, email, YM id, phone, etc..

9. If all turns out well then you can negotiate per any cent as much as you can.
That’s basically it.

Note:

Written above does not guarantee that you will not get fooled when you buy a site.  It’s up to you what you do with this information.
If you want to buy a site and you are not sure if it is legitimate, you can post the domain names below and I’ll take a look.