Cum se pot ingriji corect plantele din acvariu?

Share Button

Cum se pot ingriji corect plantele din acvariu?Nu este surprinzator sa vedem plante in acvarii, deoarece acestea sunt deosebit de frumoase si se remarca prinĀ  imaginea splendida pe care o creeaza, acvariul fiind si un mediu prorice cresterii lor.

De asemena, pestii se simt mult mai in siguranta atunci cand sunt inconjurati de plante, existand anumite specii de pesti, care nu pot supravietui fara acestea.

Plantele din acvariu au atat rolul de a crea un mediu sanatos pentru pesti, infrumuseteza acvariul, insa imbunatatesc si calitatea apei. Datorita faptului ca atat plantele, cat si pestii supravietuiesc in salbaticie, se potrivesc si in acvariul dumneavoastra.

Deseurile provenite de la pesti contin compusi folositori pentru nutritia plantelor, motiv pentru care deseurile organice pot fi utilizate de plante, pentru a nu fi vazute cum plutesc in apa. Este important ca plantele sa fie curatite cu regularitate, iar partile distruse ale acestora sa fie imediat scoase in acvariu.

Alaturi de faptul ca plantele creeaza un mediu sanatos pentru cresterea pestilor, acestea sunt folositoare pentru formarea de microorganisme, care sunt deosebit de folositoare ecologiei si mediului din acvariu. Mai mult decat atat, mult specii de pesti nu se pot reproduce in acvarii fara plante, din cauza faptului ca au nevoie de plante pentru a se simti in siguranta, incat sa se reproduca.

Exista specii de pesti care au nevoie de frunzele plantelor pentru a depune oualele, iar un acvariu cu o vegetatie bogata va favoriza supravietuirea pestisorilor, fiind ideal atunci cand doriti sa cresteti numarul pestisorilor, asemeni celui al pestilor adulti.

Pentru a se mentine sanatatea pestilor si a plantelor din acvariu, este esentiala fotosinteza, iar plantele au nevoie de lumina, saruri minerale si dioxid de carbon. Uneori se pot observa tulburari ale cresterii plantelor din acvariu, iar una dintre acestea este cauzata de lipsa fierului din apa.

Fierul influenteaza clorofila, iar fara aceasta nu se poate realiza fotosinteza. Daca plantele din acvariul dumneavoastra se manifesta cu lipsa de fier, veti observa frunze ingalbenite cu o consistenta slaba. Daca lipseste fosforul, este intalnita caderea timpurie a frunzelor si inrosirea acestora, iar lipsa potasiului determina pete galbene pe frunza si ofilirea varfurilor si marginilor acestora.

Pentru a mentine sanatatea plantelor din acvariu, este important ca toate elementele sa se afle intr-o proportie corespunzatoare, iar daca exista elemente aflate in exces, acestea pot sa impiedice asimilarea altor elemente.

De asemenea, iluminarea este foarte importanta, iar daca aceasta este prea slaba, atunci veti observa spatii mari intre frunze la plantele cu tulpina, frunze mici, tulpina subtire ce creste rapid sau pierderea frunzelor in zona de jos a acvariului. Daca lumina este foarte puternica in schimb, trebuie sa nu existe o cantitate prea mica de nutrienti in apa, motiv pentru care aceasta trebuie marita.

Exista multi factori de care trebuie sa se tina cont atunci cand se doreste o ingrijire corecta a plantelor din acvariu, ce va ajuta atat plantele, cat si pestii. Lumina, nutrientii utilizati, tipul de substrat, fertilizatorii si tipul de plante alese influenteaza cum acestea vor supravietui si vor contribui la reproducerea si la mentinerea sanatatii pestilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*