Cat de importanta este tinuta pentru un businessman?

Share Button

Cat de importanta este tinuta pentru un businessmanCa sa ai succes in afaceri trebuie sa fii oarecum nascut pentru asta. Optezi pentru a incepe o afacere de la zero, sau pentru a alege una din multitudinea de oferte afaceri existente pe piata, care sunt vandute de vechii proprietari, deoarece acestia nu mai reusesc sa-si administreze afacerea intr-un mod eficient, astfel incat sa obtina profit, iar tu pur si simplu simti si vezi ca ai putea face asta.

Daca vrei sa intri in lumea afacerilor, consultarea site-urilor specializate, in care gasesti oferte afaceri, cum ar fi site-ul www.afaceri-proprietati.com iti poate fi de mare ajutor. Aici vei gasi oferte de afaceri dintr-o multime de domenii, cum ar fi cel alimentar sau cel industrial.

Daca esti unul din oamenii de afaceri care activeaza in acest mare domeniu, probabil stii cat este de importanta tinuta pe care o afisezi atunci cand te afli in prezenta celorlalti, deoarece oamenii cu care interactionezi in decursul unei zile au asteptari inalte din partea ta si in aceasta privinta.

Nu toata lumea insa ia in considerare acest aspect. In anumite tari, oamenii deseori nu pun accent pe tinuta. Ei, chiar daca sunt oameni de afaceri importanti, pot merge la serviciu chiar si in trening, deoarece sunt de parere ca nu asta este important.

Insa, daca vrei sa fii un om de afaceri respectabil, trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a-ti alege tinuta. Nu poti sa fii director de banca, sa ai sedinta cu angajatii care vin imbracati toti la patru ace, si tu sa fii in trening.

In ceea ce priveste vestimentatia businessmanilor, indicat ar fi ca acestia sa poarte un costum bine croit. Cand esti un om important, costumul trebuie ales cu grija, si deseori ajustat. Acesta este motivul pentru care orice om de afaceri important are si un croitor pe care-l viziteaza destul de des. Trebuie sa-ti alegi costumele de la oamenii care vor sa-ti ofere un astfel de produs care sa-ti vina bine, nu de la cei care vor sa vanda cu orice pret.

Camasa pe care o porti la costum trebuie sa se vada putin la maneci. Trebuie sa alegi culori care sa nu deranjeze privire, culori subtile, care inspira seriozitate si incredere. Daca te imbraci in culori deranjante, exista posibilitatea ca cel cu care discuti sa retina mai mult tinuta ta decat alte aspecte importante. Daca vrei totusi putina culoare, poti alege o cravata mai colorata. Mare atentie daca folosesti la sacou si batista. Daca da, alege o batista alba, daca ai o cravata de o culoare mai vesela.

De asemenea, mare atentie la alegerea sosetelor, a pantofilor si a ceasului.

Femeile nu au probleme in a-si alege vestimentatia. Ele dintotdeauna au incercat sa fie cochete si de cele mai multe ori au fost in fata barbatilor in privinta acestui aspect, cel putin in Romania. Acum, din fericire, si barbatii au inceput sa constientizeze importanta unei tinute adecvate si faptul ca oamenii mai intai te judeca dupa cum arati, apoi in functie de alte aspecte.

Sa fii businessman nu e usor. Trebuie sa iti asumi totul si sa fii atent la fiecare detaliu. Doar astfel poti avea succes pe deplin, asa cum iti doresti, asa cum te astepti sa fie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*