Inainte de a va raspunde la aceasta intrebare vreau sa va prezint Mulgatoare-vaci.blogspot.com , un site specializat in comercializarea de aparate de muls vaci .
Acest site va ofera produse de cea mai buna calitate la cel mai mic pret din Romania , cu preturi incepand de la 1.890 lei , garantie de 2 ani pentru fiecare aparat si transport gratuit oriunde in tara in maxim 24 de ore .
Pentru mai multe informatii va invit sa accesati http://www.mulgatoare-vaci.blogspot.ro/ .
Se pare ca da , insa branza de burduf nu este singurul produs pe care micii producatori din Romania il prezinta la cel mai mare targ de produse agroalimentare din lume . ‘’Saptamana Verde’’ de la Berlin dupa cum mai este denumita Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara si Horticultura ( ‘’Grune Woche’’ ) , ajunsa la cea de-a 79-a editie , s-a desfasurat in perioada 17-26 ianuarie .
Peste jumatate din spatiul alocat Romaniei a fost destinata regiunii Maramures , o dovada in plus ca aceasta regiune chiar doreste sa duca mai departe si sa faca cunoscuta cultura traditionala romaneasca peste tot in lume.
Unul dintre participantii la acest targ a declarat ca printre cele mai apreciate produse au fost jumarile de porc si branza de burduf . Branza de burduf sau branza framantata este o specialitate traditionala romaneasca realizata din lapte de oaie . Insa exista si retete de branza de burduf realizata dintr-un amestec de cas de oaie , cas de bivolita si cas gras de vaca .
Retetele de branza de burduf se cunosc din cele mai vechi timpuri iar denumirea acestei delicatese provine de la ambalajul in care este pastrata , si ma refer aici la burduful din piele de oaie .
Perioadele cele mai optime pentru prepararea acestei delicatese sunt vara si toamna , in aceste anotimpuri laptele este mai bogat in grasime si substante uscate . Dupa ce casul se sfarama se adauga sare si se framanta , pasta astfel obtinuta se taseaza in burduful de oaie si se lasa la maturat timp de 14 zile . Daca este pastrata intr-un ambalaj corespunzator si daca se depoziteaza in incaperi racoroase si uscate , branza de burduf poate avea un ‘’termen de valabilitate ‘’ de trei luni .
Branza de burduf face parte din grupa branzeturilor framantate , sarate si murate . Ambalajul este cel care face diferenta intre sortimente , astfel avem : branza de burduf , branza in coaja de brad , branza de putina si branza Moldova .
Pe langa faptul ca este extreme de gustoasa , branza de burduf este si foarte sanatoasa . Specialistii sunt de parere ca aceasta specialitate este o adevarata sursa de grasimi si proteine , dar si de calciu ( de fapt toate branzeturile sunt o sursa de calciu ) . Aceleasi proteine care se gasesc si in component carnii de peste .
Cat despre continutul de calciu , de exemplu 100 de grame de branza au un continut de 720 mg de calciu . Calciul este foarte important si pentru sanatatea si buna functionare a sistemului osos .Acestea sunt motivele principale pentru care branza de burduf este recomandata in special adolescentilor , femeilor insarcinate si celor aflate in perioada de menopauza .
Deasemenea , branzeturile au in componenta o multime de vitamine . Mai ales pe timpul iernii organismul uman are nevoie de o imunitate puternica , iar aceasta se obtine numai printr-o cantitate optima de vitamina A , D , E , B2 si B12 .
1. Lapte integral sau lapte degresat? Care sunt diferenţele şi care este cel mai bun
2. Cum arată femeia care a trăit toată viaţa cu lapte, ceai şi apă
3. Vor reuşi procesatorii de lapte să se asocieze?
4. România este pe ultimele locuri în UE la consumul de lapte de vacă ambalat
5. Sugestia unui cercetător de la Harvard: formule de lapte diferite pentru băieţei şi fetiţe