BMW M3 Sedan si M4 Coupe . Cu ce ne surprinde constructorul si de acesta data?

Share Button

BMW M3 Sedan si M4 Coupe . Cu ce ne surprinde constructorul si de acesta data?Inainte sa va raspund la aceasta intrebare vreau sa va prezint Anvelomag.ro , cel mai apreciat magazin online din Romania specializat in comercializarea de anvelope de vara , si nu numai .

Anvelope de vara , de iarna sau all season la cel mai bun raport calitate / pret de pe piata romaneasca pentru o gama variata de autoturisme si o multime de facilitati la un click distanta . Pentru mai multe informatii va invit sa accesati http://www.anvelomag.ro/anvelope-de-vara.html.

Cu ce ne surprinde constructorul si de aceasta data ? Sau mai bine spus , cu ce nu ne surprinde BMW si de aceasta data ? Tot ceea ce lanseaza constructorul este de domeniul fantasticului , asadar nu cred ca mai are rost sa ne intrebam cu ce ne va surprinde pentru ca este clar ca va veni cu ceva de-a dreptul spectaculos  .

Comparativ cu versiunile standard  Seria 3 si Seria 4 , noile M3 Sedan si M4 Coupe prezinta o serie de modificari de-a dreptul spectaculoase , in special in ceea ce priveste design-ul exterior . Potrivit specialistilor in design ai companiei aspectul noilor modele a fost creat special pentru a duce notiunea de design la un nou nivel . Un design care pune in valoare functionalitatea , latura dinamica si capacitatea de atractie a celor doua modele .

Ceea ce este de-a dreptul interesant este ca posteriorul lui M3 Sedan se diferentiaza de cel al modelului M4 Coupe prin eleronul subtil pozitionat pe capacul portbagajului . La M3 Sedan putem observa un element aditional vizibil in timp ce la M4 Coupe avem un eleron integrat in caroserie .

Si in ceea ce priveste design-ul interior putem vorbi de schimbari spectaculoase , de o viziune noua , un adevarat interior cu puternice accente M . Scaune cu design sportiv inspirate de ‘’scoicile ‘’ din motorsport , dotate cu comenzi manuale standard , noi praguri , un padalier total schimbat , un volan cu insertii cromate si un nou concept al instrumentarului de bord creaza o arhitectura interioara spectaculoasa dar in acelas timp familiara .

De mentionat este faptul ca , in timp ce M4 Coupe dispune de 4 locuri si un portbagaj de 445 litri , M3 Sedan ofera suficient loc pentru  5 pasageri si un volum al portbagajului de 480 litri .

La capitolul tehnilogie , constructorul vine cu cateva elemente foarte interesante , si anume : un cronometru al timpilor , senzori capabili sa masoare in timp real viteza , acceleratie laterala si longitudinala , consum mic , unghi de bracaj si o noua pozitie a pedalei de acceleratie . Restul elementelor sunt imprumutate de la Seria 3 si Seria 4 .

M3 Sedan si M4 Coupe reprezinta cea de-a cincea generatie de masini sport produse de BMW pana acum . Primul autoturism sport a fost produs de compania bavareza in anul 1985 .

Sunt primele M-uri din gamele Seria 3 si Seria 4 care sunt echipate cu motoare turbo . Atat abilitatile sistemului de propulsie cat si cele ale trenului  de rulare au fost testate pe circuitul de la Nurburgring . La dezvoltarea conceptului care a stat la baza celor doua masini au participat doi dintre cei mai apreciati piloti DTM , si anume Bruno Spengler si Timo Glock . Cei doi au supervizat evolutia dinamica si tehnica a celor doua masini .

Modelul M3 Sedan se va produce in unitatea de la Regensburg  , acolo unde se produce si asambleaza si Seria 3 . M4 Coupe nu se produce in aceeasi fabrica daca la asta va gandeati ci la unitatea de productie din Munchen , la fel ca si Seria 4 .

Alte stiri actuale :

1. Ghid oferte maşini 4×4 noi din România
2. Noul Audi A7 TDI, o masina de exceptie a anului 2014
3. TOP 10: cele mai ieftine maşini 4×4 la început de 2014
4. Ce masini se bat pentru titlul WCOTY 2014 – masina anului la nivel mondial
5. Maşina Anului 2014: Au fost anunțate finalistele care se bat pentru titlul de Maşina Anului 2014

One thought on “BMW M3 Sedan si M4 Coupe . Cu ce ne surprinde constructorul si de acesta data?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*