Avantajale instrumentelor de la Wacker Neuson

Share Button

Avantajale instrumentelor de la WackerNeusonIn materie de utilaje de constructii, firma germana WackerNeuson SE si-a consolidat prezenta pe piata internationala cu o larga clasa de utilaje pentru diferite activitati de constructii, de la maiuri compactoare pana la tehnologii moderne folosite pentru prepararea cimentului.

Acestia au avut la dispozitie peste 150 de ani, capatand experienta pentru inovare a domeniului, si a pietei, atat a celei locale cat si europene.

Gruparea s-a axat de-a lungul anilor si pe domenii precum constructii, agronomie si gradinarit, oferind o gama larga de echipamente. Insa aceste atribute sunt doar baza pe care o astfel de companie este cladita, iar WackerNeuson SE recent si-a inchegat pozitia cu noi modificari.

In 2012, grupul a participat la campania VDMA Initative Blue Competence, o adunare care a adus in discutie dezvoltarea domeniului de masini si instalatii in corelatie cu protejarea mediului, si extinderea acestei idei pe plan global.

Astfel a capatat si sigiliul ECO, pentru ecologie si economie, prin care utilajele de constructii exportate de aceasta firma au fost recunoscute ca fiind nu doar eficiente, dar si non-daunatoare mediului inconjurator. Cei care am trecut pe langa un santier, nu am avut cum sa ignoram mirosul puternic de benzina sau zgomotul infernal pe care un ciocan demolator il facea atunci cand crapa si sfarama placi masive de beton, sau bucati de ciment, motolite asemenea unei pagini de hartie. Ce nu reusim sa observam sint insa suntarile de energie, combustibil, care aduc pagube celor de pe santier.

Un update mecanizat

O prima metoda prin care WackerNeuson SE doreste sa scape de astfel de probleme este un nou tip de motor, WM 80, care este capabil nu doar sa reduca emisiile de gaze, dar si sa economiseasca din energia pierduta, lucrand insa cu acelasi randament precum un echipament normal. Daca nu chiar mai bine.

Motorul WM 80 reduce emisiile de hidrocarburi pana la 25 g per kWH, iar cele de dioxid de carbon pana la 70 g per kWH. Pe cat este de curat, cu atat insa, este si mai convenabil de utilizat. Componentele din jurul motorului unui ciocan demolator sau a unui mai compactor nu se mai deterioreaza la fel de usor, iar viteza lor de pornire este mult mai rapida decat in mod normal.

Soluri tasate cu ajutorul luminilor

Alte dileme se pot regasi si in incapacitatea utilajelor de a oferi o citire corecta a rezultatului unei munci. Cel mai bun exemplu il putem regasi intr-un produs al firmei, placile compactoare, care uneori au dificultati in a arata daca pamantul s-a tasat in masura nevoita. Astfel, compania germana a introdus pe stoc, odata cu utilajul de constructii, un aparat cu opt leduri care poate sesiza operatorului ori de cate ori este nevoie de o alta trecere peste bucata de pamant lasata nefinisata. Momentan este valabil doar pentru cumparatorii din afara tarii, dar noul echipament a fost doar recent anuntat pentru placile lor compactoare .

Mare parte din aceste utilaje pot fi regasite pe site-ul Epinvest.ro, care importa si alta echipemente decat cele mentionate mai sus.


Alte stiri actuale :

1. Clujenii, deranjaţi că străzile se repară noaptea cu utilaje de tonaj mare
2. Bill Gates a preluat 6% din compania de construcţii FCC, prezentă cu proiecte mari în România
3. SIF Banat Crisana vrea sa cumpere o firma de constructii
4. Producatorii din constructii privesc cu teama la viitor: un nou val de insolvente ar putea lovi piata in 2014
5. Semnale de revenire pe piata de constructii: Wienerberger ar putea decide anul viitor inceperea constructiei fabricii de 20 mil. euro din Iasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*